Fra automekaniker til ph.d.-studerende på AAU Energi

Fra automekaniker til ph.d.-studerende på AAU Energi

Efter at have arbejdet som automekaniker i en række år, søgte Martin Kjær nye udfordringer. En interesse for matematik førte ham til Adgangskursus på AAU. Nu flere år senere og uden at det var planen fra begyndelsen, afslutter han sin ph.d. på AAU Energi.

Lagt online: 30.06.2022

Da jeg var yngre, vidste jeg ikke, hvad jeg ville. Jeg kunne godt lide biler, så jeg fik en læreplads som automekaniker og arbejdede der i 3,5 år. Til sidst kedede jeg mig og begyndte at søge efter nye udfordringer, hvilket førte mig til Adgangskursus på AAU. Det var en radikal ændring at gå fra automekaniker til universitetsstuderende. Men min baggrund som automekaniker gav mig en teknisk og praktisk forståelse for elektronik, og jeg føler, at min tidligere praktiske erfaring gav mig et forspring og gjorde teorien mere forståelig og intuitiv.
 
Jeg afslutter min ph.d.-afhandling i slutningen af ​​august, og jeg har allerede modtaget flere jobtilbud fra store virksomheder og store aktører inden for grøn omstilling både i Danmark, i Tyskland og i Sverige. Jeg vil tilbage til virkeligheden og arbejde et sted med mange forskellige muligheder, så jeg kan blive ved med at lære.
 
Jeg anbefaler helt sikkert denne karrierevej. Det er en anden vej at gå, men jeg har noget at tilbyde, som de andre ikke har. Min alder gav mig evnen til at være mere seriøs om og engagere mig i mine studier, og min baggrund som automekaniker gav mig en teknisk erfaring, som har været meget gavnlig.
 
Bare fordi du har truffet et bestemt valg i dit liv, betyder det ikke, at du aldrig kan gøre noget andet. Hvis du drømmer om nye udfordringer, bør du gå efter det. Jeg fortryder ikke, at jeg traf et andet valg lidt senere i mit liv.