Projekt fra Adgangskursus gav forspring på ingeniørstudiet

Projekt fra Adgangskursus gav forspring på ingeniørstudiet

I vores gruppe skrev vi projekt i matematik om integralregning. Jeg er meget glad for, at jeg valgte at skrive projekt i matematik, da emnet er relevant for ingeniørstudiet. Selve processen med at skrive et projekt giver en masse god erfaring til det videre studie på AAU, hvor meget er projektorienteret.

Lagt online: 27.10.2021

Joachim er 32 år, uddannet elektronikfagtekniker, tidligere studerende på det 1 1/2-årige adgangskursus til ingeniøruddannelserne, læser nu til ingeniør på Elektronik & IT på Aalborg Universitet.

På min uddannelse til elektronikfagtekniker var flere af mine undervisere uddannet ingeniører fra AAU, så allerede i løbet af min uddannelse fandt jeg ingeniørretningen spændende. Jeg vidste, at jeg med min uddannelse var landet på den rigtige hylde, men det var ikke helt nok. Jeg havde flere gode snakke med mine undervisere om deres uddannelse, og det hjalp mig med at finde den rigtige retning. Da jeg var færdiguddannet, fik jeg job hos Grundfos, hvor jeg arbejdede i et projektteam tæt med ingeniørerne. Her blev det tydeligt for mig, at jeg skulle designe i stedet for at teste.

Jeg googlede de forskellige muligheder og fandt frem til Adgangskursus ved AAU. Da den uddannelse, jeg ville have, var ved AAU, var det oplagt at tage Adgangskursus på AAU også. Jeg valgte det 1 ½-årige forløb, da jeg gerne ville have lidt mere ro på. Vi havde jo det samme pensum som det 1-årige forløb, men havde bare lidt længere tid til det.

Nervøs for matematikken 

Da jeg startede, var jeg nervøs for, om jeg kunne følge med, specielt matematikken var jeg nervøs for. Men jeg fandt hurtigt ud af, at vi alle sammen var i samme båd. Vi var alle faguddannet eller havde anden erhvervserfaring, og alle var en smule nervøse for matematikken. Men underviserne var gode til at starte med det basale. Vi gik fra 1+1 til integralregning. Det er intenst, og du skal bruge mange timer på det. Men det fedeste var, at vi altid kunne skrive til vores undervisere, og de stod altid klar til at hjælpe os.

Projektskrivning er god erfaring til videre studie på AAU 

Når man tager det 1 ½-årige forløb, skal man skrive et projekt i enten dansk eller matematik. I vores gruppe skrev vi projekt i matematik om integralregning. Jeg er meget glad for, at jeg valgte at skrive projekt i matematik, da emnet er relevant for ingeniørstudiet. Selve processen med at skrive et projekt giver en masse god erfaring til det videre studie på AAU, hvor meget er projektorienteret. Den måde, vi opbyggede projektet på på Adgangskursus, minder meget om det første projekt, vi skrev på universitet, så på den måde har vi fra Adgangskursus et lille forspring.

Det, at jeg allerede har erfaring i programmering og har kendskab til elektronik, giver mig også et forspring i det faglige på mit studie. I vores første projekt skulle vi programmere en LEGO-robot, og jeg var den eneste i gruppen, som havde prøvet at programmere før.

Jeg synes helt klart, det har været en god oplevelse at gå på Adgangskursus. Man bliver vant til at bruge mange timer på sin uddannelse, får erfaring med projektskrivning og gruppearbejde, og så får man et netværk af de andre adgangskursister, som går på andre studier rundt om på universitetet.

Når jeg er færdiguddannet, er mit drømmejob at arbejde for SpaceX, som er en rumfartsvirksomhed i USA. Deres mål er at kolonisere Mars. Det vil jeg gerne være med til.