Esben er uddannet elektriker og læser nu Energi på AAU

Tag springet, du fortryder ikke

Det kan være et rigtigt svært valg at tage beslutningen om at skulle skifte sti til noget helt nyt, men jeg vil helt klart anbefale det, hvis man bare har en lille fornemmelse for, at der skal ske noget andet, eller at man har brug for at udvikle sig fagligt. Jeg har i hvert fald ikke fortrudt et eneste sekund. Esben er uddannet elektriker og læser nu Energi på AAU. Han har altid vidst, at han skulle læse videre, men det tog ham 10 år at finde frem til hvad.

Lagt online: 22.11.2021

Esben 33 år, uddannet elektriker, tidligere studerende på adgangskursus til ingeniøruddannelserne, læser nu til civilingeniør på energistudiet på Aalborg Universitet Esbjerg.

Da jeg i 2008 blev færdigudlært som elektriker, var jeg ret overbevist om, at jeg skulle læse videre. Til hvad var jeg dog ikke helt sikker på. Det tog mig så yderligere 10 år, før jeg endelig blev helt klar til, at nu skulle der altså ske noget nyt.
Jeg så fremtiden som elektriker som ikke-usikker, men alligevel med stigende pensionsalder og allerede lidt begyndende slid, var jeg overbevist om, at det ikke var et job som håndværker, jeg skulle bestride resten af mit aktive arbejdsliv.Adgangskursus former dig til at klare universitetet
Det var en kæmpe omvæltning at gå fra et fysisk arbejde til pludseligt at skulle sidde stille og kun bruge hovedet fremfor kroppen en hel dag. Når jeg nu ser tilbage på adgangskurset, husker jeg det faktisk som en super hård, men samtidig fed tid. I mine øjne så former adgangskurset dig rigtigt meget som individ til at klare et universitetsstudie. Jeg har aldrig oplevet at kunne udvide min horisont og optage så meget viden så kompakt og på så kort tid, det var virkeligt intenst og udviklede mig meget som menneske. Jeg føler lidt, at når man først er kommet på den anden side af adgangskurset, jamen så er studiet faktisk ikke så slemt.

Du får et netværk på Adgangskursus

En anden meget brugbar ting at tage med fra adgangskurset er helt klart det netværk, man danner her. Jeg har studiekammerater, der læser samtlige retninger der findes i Esbjerg, og vi har holdt kontakt siden den tid. Det gør det meget nemmere at lave f.eks. tværfagligt arbejde imellem retningerne, når man allerede kender hinanden. Det er også rigtigt spændende at følge med i, hvad de andre retninger arbejder med.

Gruppearbejde på Adgangskursus forbereder dig til universitet

En ting, jeg holder rigtigt meget af på AAU, er gruppearbejdet. Vi blev allerede forberedt på denne arbejdsform tilbage på adgangskurset, og det fungerer altså bare. Selvfølgelig kan der ske konflikter i grupperne, men det at have en gruppe at sparre med både i projekterne men også til opgaveregning efter kurser er noget, der gør alting meget nemmere, og er en meget vigtig faktor til at hæve den fælles faglighed.

Studieliv og familieliv kan forenes

Da jeg startede på adgangskurset var min dreng et halvt år gammel, for halvandet år siden kom der så en mere lille ny til verdenen, og nu er vi så en familie på fire, der skal få det hele til at fungere med studieliv, arbejde og familien. Venner må der selvfølgelig også gerne blive tid til, men det kan godt knibe lidt :) Men da vi arbejder i grupperne herude på universitetet, får jeg selvfølgelig også dækket en masse social interaktion ind den vej.

Tag springet, du fortryder ikke

Det kan være et rigtigt svært valg at tage beslutningen om at skulle skifte sti til noget helt nyt, men jeg vil helt klart anbefale det, hvis man bare har en lille fornemmelse for, at der skal ske noget andet, eller at man har brug for at udvikle sig fagligt. Jeg har i hvert fald ikke fortrudt et eneste sekund.