AAU logo

Adgangskursus til Maskinmester. Bliv klar til optag på ½ år.

Tag en fuld adgangsgivende eksamen til Maskinmesteruddannelsen

Hvis du  opfylder de faglige krav til Maskinmesteruddannelsen (se nedenfor), men mangler de boglige niveauer for at komme ind, er det muligt at tage en fuld adgangsgivende eksamen til Maskinmesteruddannelsen på blot et ½ år i enten Aalborg, Esbjerg eller Frederikshavn. Se mere herunder. 
 

Det siger de tidligere kursister

 

AALBORG

Adgangskurset afholdes af AAU Adgangskursus i Aalborg. Kurset siger mod efterfølgende optagelse på Maskinmesteruddannelsen ved Martec i Frederikshavn, som AAU Adgangskursus samarbejder med.
 

Frederikshavn

Adgangskurset afholdes af Martec i Frederikshavn med henblik på efterfølgende studiestart på Maskinmesteruddannelsen ved Martec i Frederikshavn.   

 

Esbjerg

Adgangskurset afholdes af AAU Adgangskursus i Esbjerg. Kurset siger mod efterfølgende optagelse på Maskinmesteruddannelsen ved Fredericia Maskinmesterskole i Esbjerg, som AAU Adgangskursus samarbejder med.
 


Hvem kan optages på et Adgangskursus til Maskinmesteruddannelsen?

De faglige krav

For at blive optaget på Adgangskursus til Maskinmesteruddannelsen skal du opfylde nogle faglige krav.
Med faglige krav menes eksempelvis et svendebrev eller nogle års relevant erhvervserfaring.

Du finder ud af om du opfylder de faglige krav til optagelse på Adgangskursus ved at besøge Maskinmesterskolernes websider om dette:

Du kan også kontakte en studievejleder ved AAU Adgangskursus.

 

OPBYGNING og fag 

Adgangskurset til Maskinmesteruddannelsen varer ½ år. Der er studiestart to gange om året; sidst i januar og midt i august.

Undervisningen omfatter følgende fag:

Matematik til niveau B
Fysik til niveau B
Engelsk til niveau C
Dansk til niveau C.  

Der er typisk 34-38 timers varieret undervisning om ugen med mødepligt til samtlige fag. Herudover skal man forvente at bruge 4 - 5 timer pr. uge på hjemmearbejde/ lektier. Store dele af undervisningen foregår i grupper, som man er blevet inddelt i fra starten.

Bemærk at der kan være adgangsbegrænsning til maskinmesterskolerne. Kontakt derfor den maskinmesterskole, hvor du ønsker at søge ind, for at få at vide, om de har adgangsbegrænsning og hvordan deres optagelseskriterier i så fald er.


Studiestart og studieafslutning
 

 Kursus Studiestart Studieafslutning Udbydes i
½-årigt Adgangskursus til
maskinmesteruddannelsen
27.01.2020

30.06.2020

Aalborg, Esbjerg og Frederikshavn
½-årigt Adgangskursus til
maskinmesteruddannelsen
11.08.2020

22.01.2021

Aalborg, Esbjerg og Frederikshavn

 

Studieordninger - Adgangskursus Maskinmester

For yderligere oplysninger om indholdet på Adgangskursus til maskinmesteruddannelserne henvises til gældende studieordning. Klik på linket her og tilgå alle studieordninger på Adgangskursus.  

Adgangskursus til maskinmester

studievejledning

Andre muligheder

Adresser og kontakt

Har du spørgsmål angående praktiske ting omkring Adgangskursus eller Enkeltfagskurser, kan du kontakte vores studiesekretær, Rikke Leth Jørgensen på rlj@staff.aau.dk eller tlf.: 99 40 97 70. For råd og vejledning om kurserne og deres indhold henvises til studievejledernes side.  

AALBORG: Strandvejen 12-14, 9000 Aalborg, 99 40 97 70. Se kort og Aalborg-medarbejdere

ESBJERG: Niels Bohrsvej 8, 6700 Esbjerg, 99 40 76 95. Se kort og Esbjerg-medarbejdere.