Adgangskursus til Maskinmester. Bliv klar til optag på ½ år.

Tag en adgangsgivende eksamen til Maskinmesteruddannelsen

AAU Adgangskursus kan du på kort tid tage en fyldestgørende adgangseksamen, som giver dig adgang til Maskinmesteruddannelsen. Hvis du opfylder de faglige krav til Maskinmesteruddannelsen (se nedenfor), men mangler de boglige niveauer for at komme ind, er det muligt at tage en fuld adgangsgivende eksamen til Maskinmesteruddannelsen på blot et ½ år i enten Aalborg eller Esbjerg. 

AALBORG

Adgangskurset afholdes af AAU Adgangskursus i Aalborg. Kurset siger mod efterfølgende optagelse på Maskinmesteruddannelsen ved Martec i Frederikshavn, som AAU Adgangskursus samarbejder med.

Esbjerg

Adgangskurset afholdes af AAU Adgangskursus i Esbjerg. Kurset siger mod efterfølgende optagelse på Maskinmesteruddannelsen ved Fredericia Maskinmesterskole i Esbjerg, som AAU Adgangskursus samarbejder med.

 

 • +

  Optagelseskrav og ansøgningsfrister

  OPTAGELSESKRAV FOR ADGANGSKURSUS MÅLRETTET MASKINMESTERUDDANNELSEN

  Alle, der opfylder nedenstående optagelseskrav, vil normalt blive optaget.
   

  ADGANGSKRAV -  DET ½- ÅRIGE ADGANGKURSUS TIL MASKINMESTER

  Har du nogle års praktisk arbejde, eller er du faglært eller har en teknisk uddannelse, kan du kvalificere dig til optagelse på en maskinmesteruddannelse via et Adgangskursus.

  Derudover skal du have gennemført:

  • Folkeskolens udvidede afgangsprøve i regning/matematik og fysik/kemi
  • Folkeskolens afgangsprøve i dansk og engelsk

  eller have kvalifikationer, som svarer til ovennævnte punkter. 

  Du må ikke have færdiggjort en adgangsgivende eksamen, hvis du ønsker at blive optaget på Adgangskursus til Maskinmesteruddannelsen.

  Du kan derudover finde yderligere information om de faglige krav til optagelse på Adgangskursus ved at besøge Maskinmesterskolernes websider:

  Hvis du ikke opfylder adgangskravene, har du mulighed for at søge om dispensation. Kontakt Studievejlederne, hvis du er i tvivl om, at du opfylder adgangskravene eller har brug for at søge dispensation.

  ANSØGNINGSFRISTER

  Det ½-årlige Adgangskursus til Maskinmesteruddannelsen afvikles to gange om året. Der er følgende ansøgningsfrister: 

  • 1. januar (med opstart på kurset sidst i januar)
  • 1. juli  (med opstart på kurset i august)

  Hvis ansøgningsfristen er overskredet, er du velkommen til at kontakte vores studievejledning for at høre om det stadig er muligt at komme på kurset.

 • +

  Studieforløb og studiestart

  OPBYGNING OG FAG 

  Adgangskurset til Maskinmesteruddannelsen varer ½ år. Der er studiestart to gange om året; sidst i januar og midt i august.

  Undervisningen omfatter følgende fag:

  Matematik til niveau B
  Fysik til niveau B
  Engelsk til niveau C
  Dansk til niveau C  

  Adgangskurset til Maskinmesteruddannelsen er et fuldtidsstudie med skemalagt og mødepligtig undervisning fra kl. 8.15 til kl. 16.15 hver dag. Dertil kommer hjemmearbejde, som både består af lektier fra dag til dag og større afleveringer. Samlet set svarer det til en arbejdsindsats på ca. 43 timer om ugen. Store dele af undervisningen foregår i grupper, som man er blevet inddelt i fra starten.  

  Bemærk at der kan være adgangsbegrænsning til maskinmesterskolerne. Kontakt derfor den maskinmesterskole, hvor du ønsker at søge ind, for at få at vide, om de har adgangsbegrænsning og hvordan deres optagelseskriterier i så fald er.


  Studiestart og studieafslutning
   

   Kursus Studiestart Studieafslutning Udbydes i
  ½-årigt Adgangskursus til
  maskinmesteruddannelsen
  24.01.2022

  30.06.2022

  Aalborg og Esbjerg
  ½-årigt Adgangskursus til
  maskinmesteruddannelsen
  09.08.2022

  27.01.2023

  Aalborg og Esbjerg
 • +

  Studieordninger

  For yderligere oplysninger om indholdet på Adgangskursus til maskinmesteruddannelserne henvises til gældende studieordning. Klik på linket her og tilgå alle studieordninger på Adgangskursus.  

 • +

  SU & økonomi

  ADGANGSKURSUS OG SU

  Du kan søge SU til Adgangskursus. Du skal dog som udgangspunkt have mindst 23 timers undervisning om ugen for at kunne få SU.


  SVU - STATENS VOKSENUDDANNELSESSTØTTE

  Du kan søge SVU til Adgangskursus. Dette skal søges via en SVU-administrator, så henvendelse skal ske direkte til dem.


  UDGIFTER TIL UNDERVISNING

  Al undervisning på Adgangskursus er gratis. De studerende skal selv anskaffe bøger og afholde udgiften hertil. Undervisningen kræver, at man medbringer computer/tablet eller lignende.
   


  TRANSPORTTILSKUD

  Følger du undervisningen, har du mulighed for at søge tilskud til transport til og fra undervisning. Se mere om dette på www.ungdomskort.dk. Her finder du også skemaer til ansøgning af transporttilskud.

 • +

  Er det svært at gå på adgangskursus?

  Tre kursister fortæller om deres erfaringer med undervisningen og studiemiljøet. 

 • +

  Hvad siger tidligere elever?

  Jeg har valgt at læse Adgangskursus, fordi jeg gerne vil blive maskinmester. Da jeg sejlede som skibsassistent stiftede jeg bekendtskab med faget og syntes, at det var meget spændende. Derudover vil jeg gerne have et arbejde, hvor jeg ved, at jeg kan holde lang tid på arbejdsmarkedet. Jeg har ikke lyst til at være slidt ned allerede som 60-årig. Det har været lidt af en forandring at komme tilbage på skolebænken efter 12 år. Det var lidt hårdt at vænne sig til, at man skulle sidde ned hele dagen. Men det var ikke så slemt, som jeg troede. Det var jo noget helt andet end da man var skoletræt i folkeskolen, for nu ville man jo virkelig gerne. Lærerne var også gode til at håndtere, at vi kom med forskellige baggrunde. - Benjamin 29 år, Studerende på det ½-årige Adgangskursus – tidligere produktionsmedarbejder hos Siemens og skibsassistent 

 • +

  Søg ind

Mød Adgangskursus


Bliv klogere på Adgangskursus. Kom til infoaften eller kom på besøg i Aalborg eller Esbjerg 

Se mere her

AAU er i top ti på den vigtigste rankingliste for verdens universiteter og deres bidrag til FN’s verdensmål.

AAU i verdenstop på bæredygtighed 

Downloads

Adresser og kontakt

Har du spørgsmål angående praktiske ting omkring Adgangskursus eller Enkeltfagskurser, kan du kontakte vores studiesekretær, Rikke Leth Jørgensen på rlj@staff.aau.dk eller tlf.: 99 40 97 70. For råd og vejledning om kurserne og deres indhold henvises til studievejledernes side.  

AALBORG: Kroghstræde 5, 9220 Aalborg Ø), 99 40 97 70. Se kort og Aalborg-medarbejdere

ESBJERG: Niels Bohrsvej 8, 6700 Esbjerg, 99 40 76 95. Se kort og Esbjerg-medarbejdere.